Ultimele Știri

Egocentrismul lui Putin, între mamuţi clonaţi şi zidul ucrainean

Pe fondul recentelor evenimente din Ucraina, din ultima jumătate de an, intenţia autorităţilor kievene de a scăpa din îmbrăţişarea ”frăţească” a vecinului rus prin intermediul unui zid, pare să devină realitate. La începutul acestei luni, şeful Guvernului de la Kiev, Arseni Iaţeniuk, a anunţat că autorităţile centrale planifică ridicarea unui perete între Rusia şi Ucraina, cu o lungime de 60 de kilometri.

Într-o fază iniţială, tranşeele vor fi săpate pe o distanţă totală de 1.500 de kilometri, iar zona de securitate va fi prevăzută cu mii de adăposturi blindate. Potrivit unor surse din administraţia regiunii ucrainene Dnepropetrovsk, proiectul va fi finanţat din contul personal al guvernatorului regiunii şi controversatului om de afaceri ucrainean, Igor Kolomoiski, catalogat de Putin drept “escroc de mâna a doua”.

zid

Rusia şi Ucraina riscă să intre în clubul altor ţări ajunse în stare de conflict şi cunoscute întregii lumi datorită clădirii unor ziduri pe linia frontierei – Coreea de Sud şi Coreea de Nord, Israel şi Egipt, India şi Pakistan. Însă dacă India şi Pakistan se diferenţiază prin religie, la fel ca israelienii şi egiptenii, iar principala distincţie dintre coreeni este de natură ideologică, atunci care pot fi explicaţiile pentru starea în care au ajuns raporturile ruso-ucrainene?

Nu cumva dorinţa Kremlinului de refacere a imperiului sovietic, asociată cu ideea lui Putin de readucere la viaţă a mamuţilor care populau planeta acum zeci de mii de ani? Dar şi cu alte idei care găsesc totdeauna sprijin necondiţionat la nivelul maselor şi al mijloacelor de informare în masă. Astfel şi războiul cu Ucraina pare să facă parte din, cum spunea Dalai Lama, egocentrismul exagerat al domnului Putin, care cu orice preţ vrea să ajungă în manualele de istorie din Rusia imperială.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Egocentrismul lui Putin, între mamuţi clonaţi şi zidul ucrainean

  1. Drelea, nu erai tu cel care ii scriai in 2008 lui Putin implorandu-l sa te faca agent de influenta in Romania? Nu au avut un locusor pentru tine cei de la Vocea Rusiei sau RT?

    Apropo, articolul este pur si simplu jenant. Slab de tot si tovarasii stiu de ce 😉

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*