Eforturi pentru salvarea Regatului Unit. Cum vrea Marea Britanie să minimizeze impactul economic

  • Adelina Mitrache
  • 4 iulie 2016
  • Externe
brexit marea britanie anglia

Ministrul de Finanţe britanic, George Osborne, şi-a propus să reducă impozitul pe profit la 15%, într-un efort de a păstra investiţiile business-urilor în Marea Britanie, în condiţiile în care regatul se pregăteşte să iasă din Uniunea Europeană.

Osborne, care a susţinut rămânerea în UE, a declarat într-un interviu pentru Financial Times că acceptă rezultatul referendumului din 23 iunie şi că acum doreşte să minimizeze impactul economic.

În prezent, Marea Britanie are un impozit pe profit de 20% pentru business-uri, iar acesta este programat să scadă la 19% în aprilie şi la 17% în 2020.

„Acum trebuie să facem un efort national suprem dacă dorim ca Brexitul să funcţioneze pentru britanici”, a spus Osbrone într-un interviu. Osbrone îşi păstrează avertismentul iniţial pe care l-a făcut legat de impactul Brexitului şi susţine în continuare că economia britanică se îndreaptă spre o recesiune.

Planurile de reducere a taxelor ilustrează riscurile pe care Marea Britanie le are în faţa deciziei istorice de a se despărţi de Uniunea Europeană după mai bine de patru decenii. Lira a pierdut 11% după referendum, iar alte naţiuni europene se aliniază pentru a-şi scoate business-urile din Londra
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *