Efectul neașteptat al Brexit-ului. Cum vor fi afectați milioane de oameni

  • Nicoleta Ungureanu
  • 5 august 2016
  • Externe

Decizia Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană produce efecte la care britanicii nu se așteptau. CEO-ul JPMorgan Chase & Co, Jamie Dimon, a declarat că Brexit ar putea duce la dublarea costurile serviciilor bancare oferite clienţilor europeni, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Schimbarea este legată de transmiterea de la o ţară la ţară, asa-numitul „passporting”. În prezent, normele UE le permit băncilor licenţiate într-o ţară UE să utilizeze această licenţă pentru a funcţiona în alte ţări ale UE, fără să mai obţină o altă aprobare.

Marea Britanie ar putea pierde însă acest drept odată cu ieșirea din Uniunea Europeană, ceea ce îi va motiva pe JP Morgan şi alţii să stabilească o operaţiune bancară Europeană paralelă undeva unde are există încă drepturi de „passporting” – cum ar fi la Frankfurt sau la Paris. Această operaţie va reuni mai multe afaceri.

Jamie Dimon a avertizat în mod repetat că JP Morgan ar putea să mute în Europa continentală o parte din cele 16.000 de locuri de muncă pe care le deţine în Marea Britanie, după ce Regatul Unit a surprins lumea prin votul de plecare din UE, conform Capital.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *