Efectul major produs de Brexit! Cu ce problemă se confruntă marea Britanie

  • Nicoleta Ungureanu
  • 15 iulie 2016
  • Externe

Efectele produse de referendumul în care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană încep să afecteze diverse domenii de activitate. Londra se confruntă cu o uriașă scădere a interesului cumpărătorilor de locuințe, înregistrându-se cu 43% mai puține vânzări într-o perioadă de 12 zile lucrătoare de după votul pro-Brexit.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările sunt mai mici cu 43%, în timp ce numărul locuinţelor scoase la vânzare s-a redus și el cu 25%.

Este adevărat că preţurile locuinţelor de lux din capitala britanică erau deja afectate înainte de referendum, coborând cu 1,4% în mai, cel mai mare declin lunar din iunie 2011, conform datelor Acadata şi LSL Property Services.

”În cazul locuinţelor cu preţuri de 1-1,5 milioane de lifre, oferta este mai mare şi din perspectiva vânzărilor este mai dificil”, a explicat directorul general al Barratt Developments, David Thomas.

Cu toate acestea, vânzările de locuinţe de lux au scăzut cu 18% în 12 zile lucrătoare de după referendum, faţă de perioada similară de dinaintea scrutinului, conform datelor Lonres.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *