Ultimele Știri

Efectul major produs de Brexit! Cu ce problemă se confruntă marea Britanie

Efectele produse de referendumul în care s-a decis ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană încep să afecteze diverse domenii de activitate. Londra se confruntă cu o uriașă scădere a interesului cumpărătorilor de locuințe, înregistrându-se cu 43% mai puține vânzări într-o perioadă de 12 zile lucrătoare de după votul pro-Brexit.

Faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările sunt mai mici cu 43%, în timp ce numărul locuinţelor scoase la vânzare s-a redus și el cu 25%.

Este adevărat că preţurile locuinţelor de lux din capitala britanică erau deja afectate înainte de referendum, coborând cu 1,4% în mai, cel mai mare declin lunar din iunie 2011, conform datelor Acadata şi LSL Property Services.

”În cazul locuinţelor cu preţuri de 1-1,5 milioane de lifre, oferta este mai mare şi din perspectiva vânzărilor este mai dificil”, a explicat directorul general al Barratt Developments, David Thomas.

Cu toate acestea, vânzările de locuinţe de lux au scăzut cu 18% în 12 zile lucrătoare de după referendum, faţă de perioada similară de dinaintea scrutinului, conform datelor Lonres.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*