Ultimele Știri

Efectele negative ale vremii neobișnuit de calde

Primăvara din mijlocul iernii vine şi cu motive din de îngrijorare. Medicii spun că, din cauza temperaturilor ridicate, virusurile se răspândesc mult mai rapid, iar asta se vede în creşterea numărului de pacienţi cu viroze respiratorii. Vremea călduroasă e o veste cât se poate de proastă şi pentru agricultori – plantele au muguri ori au încolţit, iar dacă vor urma zile cu ger, culturile vor fi distruse.

Medicii spun că vremea călduroasă din ultima perioadă nu e tocmai o veste bună.

„Temperaturile nefireşti pentru această perioadă a anului au determinat o creştere a virozelor respiratorii, în special la copii. Copiii şi bătrânii sunt cei mai expuşi şi automat şi rata complicaţiilor este mai mare la vârstele extreme”, spune Liliana Dăbuleanu, medic, conform Digi24.

Şi agricultorii au motive de îngrijorare, din cauza temperaturilor nefiresc de mari. Pomii fructiferi au deja muguri pe ramuri, iar culturile de legume au încolţit. Până şi ghioceii au răsărit, într-o comună din Dolj.

Preocupaţi ar trebui să fie şi stăpânii de animale, avertizează veterinarii, în caz că va urma o răcire bruscă a vremii.

Scăderile bruşte de temperatură vor ridica mari probleme atât la animale de companie, dar şi la animale de fermă, la animale din grădina zoologică, mai ales animalele în vârstă”, spune Doru Safta, medic veterinar.

Potrivit meteorologilor, începând de marţi, în unele regiuni, vor fi temperaturi şi cu 20 de grade mai scăzute faţă de aceste zile.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*