Efectele negative ale Brexit: Cât de mult sunt reduse salariile britanicilor. Banca Angliei anunță o încetinire economică

  • Nicoleta Ungureanu
  • 17 august 2016
  • Externe

Brexit afectează salariilor tuturor angajaților din Marea Britanie, chiar dacă oferta de mână de lucru străină şi ieftină este redusă prin tăierea migraţiei. Banca Angliei a preconizat o reducere de cel puțin 2% în această lună.

Unele job-uri, precum vânzările, securitatea sau menajul au înregistrat deja scăderi de salarii, conform esolution Foundation, o companie din Londra.

”Susţinătorii taberei leave au capitalizat pe resentimentul construit în jurul referendumului din iunie şi au susţinut că muncitorii prost plătiţi vor beneficia dacă se reduce migraţia”, arată un raport al aceleiaşi companii.

Resolution estimează că salariile muncitorilor care lucrează în industriile cele mai afectate de Brexit din Marea Britanie vor creşte între 0,2% şi 0,6% până în 2018 dacă fluxul de migranţi va fi redus imediat la ţinta guvernamentală de 100.000 pe an, faţă de nivelul actual de 333.000.

Cu toate acestea, majorarea urmează să fie ştearsă de scăderea reală de 2% pe care Banca Angliei a prognozat-o luna aceasta, care aduce cu sine încetinirea economică şi creşterea inflaţiei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *