Ultimele Știri

Efectele miraculoase ale mierii de albine

Einstein: „Dacă albinele ar dispărea de pe Pământ, omenirea ar mai exista încă patru ani.”

Mierea are în compoziţia sa numeroase principii active binefăcătoare pentru sănătate. Acestea sunt în mare parte zaharuri precum și microelemente, enzime, acizi organici și vitamine, ce au un efect pozitiv prin acţiunea de reglare a unor funcţii importante ale organismului.

Datorită acestor calităţi, mierea a fost utilizată ca remediu de-a lungul timpului pentru vindecarea unor afecţiuni (gastro-intestinale, renale, respiratorii) și pentru tratarea plăgilor infectate.

Principalele vitamine din miere sunt vitamina B1, B2, B6, vitamina PP, vitamina H, vitamina B12, vitamina C, acidul pantotenic, acidul folic, vitamina A, vitamina K. La rândul lor, mineralele, prezente în miere intr-o formă ușor asimilabilă de către organismul uman, sunt foarte numeroase și variază în funcție de tipul de miere: potasiu, calciu, magneziu, fosfor, la care se adaugă cantități extrem de mici de seleniu, crom și iod. 

Mierea conține numeroși antioxidanți, caracteristică importantă pentru oameni. În plus, aceasta are o componentă antiinfecțioasă și este folosită pentru vindecarea tusei, bolilor intestinale și rănilor pielii.

Substanțele pe care le conține sunt extrem de ușor de asimilat de către organism, care primește prin miere nu doar caloriile de care are nevoie, ci și mineralele, vitaminele și enzimele. Apoi, mierea este un puternic antiinfecțios natural, care acționează asupra principalelor sisteme și aparate din organism, de la tubul digestiv și căile respiratorii până la nivelul pielii și al mucoaselor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*