Efectele imediate ale Brexit: Cu ce probleme se va confrunta România și care îi vor fi prioritățile

După ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, România trebuie să își stabilească anumite priorități, precum efectele asupra alocăriii de fonduri, asupra pieţei forţei de muncă din Marea Britanie şi accesul tinerilor români la educaţie, conform fostului președinte, Traian Băsescu.

Acesta declară că Marea Britanie eta unul dintre cei mai mari contribuitori și toate țările beneficiare vor fi afectate de Brexit.

”România trebuie să aibă câteva priorităţi în acest proces care implică reducerea contribuţiilor la bugetul UE, Marea Britanie contribuia cu 13 milioane de euro, era unul dintre marii contributori, foarte probabil va afecta ţările beneficiare. În primul rând trebuie privit la efectele asupra alocărilor pentru România, în al doilea rând la efectele asupra pieţei forţei de muncă din Marea Britanie care ar putea afecta cetăţeni români care temporar lucrează în Marea Britanie (…) a treia problemă este legată de accesul la educaţie a tinerilor români”, a spus Băsescu la un post de televiziune.

Fostul președinte a menționat că Marea Britanie va impune cu strictețe anumite reguli cu privire la români, aceștia putând în continuare să lucreze acolo.

De asemenea, Traian Băsescu a mai spus că nu pot fi considerate egale problemele pe care le au statele ce au frontieră la Oceanul Atlantic cu cele din zona Mării Negre, situaţia fiind mult mai fluidă pentru România.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *