Ultimele Știri

Efectele crizei din Grecia: Rafturi goale, rezervări turistice anulate

Supermarketuri Grecia

Chiar dacă Guvernul a asigurat că această perioadă de criză nu îi va afecta pe turişti, companiile au avertizat că au stocurile de alimente şi băuturi limitate, doar pentru încă o săptămână.

Săptămâna tumultoasă de la Atena i-a constrâns pe greci să se grăbească cu aprovizionările de la supermarket, astfel că rafturile magazinelor nici nu reuşesc să fie restocate de către angajaţi şi furnizori.

Creşterea cererii la produse alimentare de bază a crescut cu 25-30% din partea elenilor, iar problemele pe care industria alimentară le are de a folosi lichidităţi duc la îngrijorări privind posibilitatea de a asigura cererea de săptămâna viitoare.

În consecinţă, nici hotelurile nu au asigurarea că vor fi alimentate cu provizii pentru turiştii care urmează să ajungă în săptămânile viitoare, iar aceasta a cauzat un val de anulări a rezervărilor turistice.

Şeful Asociaţiei Elene a Companiilor de Turism, Andreas Andreadis, a anunţat ca rezervările hoteliere scad cu 50.000 pe zi, iar rezervarile de bilete de avion pentru Grecia, destinate perioadei iulie-septembrie, au scăzut cu 50%.

În mod similar, rezervările de bilete pentru feriboat-uri, care au crescut cu 10% până pe 25 iunie, faţă de intervalul similar din 2014, au scăzut ulterior cu 60% după anunţarea referendumului de către premierul Alexis Tsipras.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*