Efecte Brexit: Anunțul pe care l-au făcut Merkel și Hollande despre ieșirea Marii Britanii din UE

  • Nicoleta Ungureanu
  • 6 iulie 2016
  • Externe

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois au declarat, la finalul unei întruniri desfăşurate la Paris, că ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană nu afectează cu nimic aderarea statelor balcanice.

După ce Balcanii din Vest s-au arătat îngrijorați cu privire la condițiile de aderare la UE, care ar fi putut fi modificate în urma ieșirii Marii Britanii, cancelarul Grmaniei a anunțat că „decizia Marii Britanii nu a schimbat nimic în această privinţă”.

Liderii a şase ţări membre UE şi a şase state balcanice au avut o întrevedere la Paris în cadrul celui de-al treilea summit al Procesului de la Berlin, o iniţiativă politică lansată în urmă cu doi ani care doreşte să susţină apropierea statelor din sud-estul Europei prin cooperare de tip regional, conform Mediafax.

În cadrul reuniunii de la Paris, statele balcanice de vest – Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru şi Serbia – au semnat un acord asupra înfiinţării unui Birou de Cooperare al Tineretului Regional (RYCO). Biroul va avea sediul în Tirana, iar jumătate din bugetul său va fi finanţat de ţările balcanice de vest, în vreme ce cealaltă jumătate va fi asigurată de instituţii financiare internaţionale şi de Comisia Europeană.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *