Economia Marii Britanii, zguduită de Brexit: Mii de locuri de muncă sunt desființate

  • Nicoleta Ungureanu
  • 30 iulie 2016
  • Externe

Consecințele Brexit-ului încep să afecteze din ce în ce mai mult economia Marii Britanii. Ca urmare a situației sensibile, mii de locuri de muncă au fost desființate, iar statisticile arată că încrederea consumatorilor s-a prăbușit. În plus, construcțiile și vânzările de mașini încetinesc, transmite Reuters.

Lucrurile par să se înrăutățească pentru românii din Marea Britanie, o țară care este zguduită puternic în urma deciziei de a părăsi Uniunea Europeană. Mii de locuri de muncă sunt desființate, iar mai mult decât atât, sunt șanse destul de mari ca libera circulație să fie limitată sau chiar stopată pentru o perioadă de cel puțin șapte ani.

Lloyds Banking Group ia deja măsuri pentru încetinirea de după Brexit și a anunțat ca va mai taia 3.000 de locuri de munca, iar una dintre cele mai mari rețele de dealeri de masini a anunțat că preconizează scăderea înmatriculărilor de mașini noi.

„Publicul încă digeră rezultatul referendumului privind UE, dar este clar că încrederea consumatorilor a suferit un plonjon semnificativ”, a spus Stephen Harmston de la compania de studii sociologice YouGov.

Loyds, cea mai mare bancă din Marea Britanie, a anunțat că încearcă să economisească circa 400 de milioane de lire sterline până la sfârșitul anului 2017 prin reducerea schemei de personal.

“După referendumul european, perspectiva economiei din UK este incertă și, deși impactul exact depinde de un număr de factori – inclusiv negocierile cu UE și evenimente politice și economice – o decelerare a creșterii pare probabilă”, a explicat Lloyds.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *