Ultimele Știri

Eclipsa parțială de soare se va vedea bine și din România

Astăzi va avea loc eclipsa parțială de soare și timp de aproape două ore jumătate acesta va putea fi observată.

Mai mult, în această zi vor avea loc trei evenimente: eclipsă parțială de soare, fenomenul de super lună și echinocțiul de primăvară.

Eclipsa parțială de soare va începe la ora 10:45, când luna va începe să acopere discul soarelui. Va putea fi văzută mai întâi din vestul ţării, fenomenul urmând să poată fi observat, treptat, pe tot teritoriul României. Momentul de maximă intensitate va fi la ora 11:50 atunci când Luna va acoperi mai mult de jumătate din discul soarelui.

Specialiştii atrag atenţia că toţi cei care vor să vadă eclipsa parţială de soare cu ochiul liber vor avea nevoie de un filtru solar special, cum e cel de sudură, sau ochelari special concepuţi pentru observarea unor astfel de fenomene, riscând în caz contrar să capete probleme de vedere.

Veştile de la meteorologi sunt bune: norii vor fi puţini, iar eclipsa parțială de soare se va vedea destul de bine în România. Fenomenul astronomic de este cel mai important care poate fi observat de pe teritoriul României după eclipsa totală de soare din 1999.

Următoarea eclipsă parţială de soare vizibilă din ţara noastră va avea loc în 2020. O eclipsă totală de soare va acoperi România abia în 2081.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*