Echipa feminină de spadă cucereşte prima medalie de aur pentru România la Jocurile Olimpice de la Rio

Echipa feminină de spadă a României a învins China cu 44-38 în finala competiţiei şi a cucerit aurul olimpic. Este prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice de la Rio.

Echipa de spadă a României a câştigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Rio. Ana Maria Popescu a tras în primul releu cu Yujie Sun, câştigat de sportiva din România cu scorul de 1-0, după câteva momente mai lungi de tatonare. A venit rândul Simonei Pop, mezina echipei României, care a intrat pe planşă împotriva sportivei Anxi Xu şi a încheiat la egalitate, 4-4, păstrând avantajul de un punct pentru România, 5-4.

Simona Gherman a reuşit să câştige al treilea releu, cu scorul de 4-2, în faţa lui Yiwen Su. Chinezoaicele au revenit în meci şi au câştigat releul cinci, după ce Yujie Sun a învins-o pe Simona Pop – Yujie Sun, cu 3-1. Releul şase a aparţinut în totalitate României, adjudecat cu 4-0 de Ana Maria Popescu în faţa rezervei celor din China, Jianlu Xao.

Apoi, Simona Gherman şi rezerva lotului României, Loredana Dinu, şi-au adjudecat următoarele două relee. Înaintea ultimelor două asalturi, ale Simonei Gherman şi Anei Maria Popescu, România conducea cu 24-16.

Dacă Simona Gherman a cedat la trei tuşe, 6-9 în faţa lui Yujie Sun, Ana Maria Popescu s-a impus cu 14-13 cu Anqi Xu şi a adus echipei României titlul olimpic la Rio. Totodată, este prima medalie pentru delegaţia României la această ediţie a Jocurilor Olimpice.
1

RELEU 1: Ana Maria Popescu – Yujie Sun 1-0

RELEU 2: Simona Pop – Anqi Xu 4-4

RELEU 3: Simona Gherman – Yiwen Sun 4-2

RELEU 4: Simona Pop – Yujie Sun 1-3

RELEU 5: Ana Maria Popescu – Jialu Hao 4-0

RELEU 6: Simona Gherman – Anqi Xu 7-5

RELEU 7: Loredana Dinu – Jialu Hao 3-2

RELEU 8: Simona Gherman – Yujie Sun 6-9

RELEU 9: Ana Maria Popescu – Anqi Xu 14-13

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *