Ultimele Știri

Echipa feminină de spadă a România a cucerit medalia de aur la Baku

Ana Maria Brânză şi Simona Gherman

După ce concursul individual de scrimă a adus României 3 medalii de diferite culori, echipa feminină alcătuită din Ana Maria Brânză, Simona Gherman, Simona Pop şi Amalia Tătăran s-a impus în finala probei pe naţiuni în faţa Estoniei, reuşind să cucerească a treia medalie de aur pentru România de la Jocurile Europene de la Baku.

România a învins Estonia cu scorul de 31-25, după un meci disputat în 9 relee, în care fetele noastre s-au impus în 6 dintre ele. Brânză şi Gherman au fost sportivele care au decis finala de la Baku, înregistrând câteva tuşe duble consecutive.

Succesul înregistrat la Baku, vine la doar două săptămâni după ce au câştigat titlul european la scrimă, într-o finală împotriva aceleiaşi adversare, Estonia.

Celelalte titluri europene cucerite până acum de România au fost în: 2006 – Izmir, 2008 – Kiev, 2009 – Plovdiv, 2011 – Sheffield, 2014 – Strasbourg.

Şanse pentru o nouă medalie de aur în cadrul Jocurilor Europene de la Baku, le au spadasinii români, care vor disputa în această seara finala împotriva echipei italiene, care a învins Rusia cu scorul de 45-42.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*