Ultimele Știri

Ebola continuă să se extindă. Care sunt măsurile luate de președintele Liberiei

Nigeria a înregistrat deja moartea a cinci persoane în urma răspândirii virusului Ebola. Ultima persoană care a murit din cauza acestui virus a fost chiar un medic care încerca să trateze pacienții bolnavi de virus.

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat în curusul zilei de marți, detectarea a 15 cazuri de infectare cu Ebola în Nigeria. Toate cazurile detectate au fost din Lagos, un oraș cu peste 20 milioane de locuitori.

În Africa de Vest, virusul Ebola  aprovocat moartea a 1.229 de persoane, până la data de 16 august, potrivit unui bilanț realizat de OMS. Cele mai multe decese s-au înregistrat în Liberia, cu un număr de 466 de morți, apoi în  Guineea cu 394 de morți și în Sierra Leone cu un număr de 365 de morți.

Măsurile impuse de președintele Liberiei, Ellen Johnson Sirleaf, au fost puse în vigoare începând de miercuri seară. Acesta a interzis cetățenilor să se plimbe noaptea pe străzi și a instituit zone de carantină în două cartiere, pentru a opri răspândirea virusului Ebola. Una dintre carantine este instituită în capitala Monrovia.

Orele în care cetățenii au interdicția de se plimba pe străzi sunt între 21:oo-6:00. De asemenea, acesta a decis și închiderea tuturor centrelor de distracție, începând cu ora 18:00.

ebola.k5h8foszqm

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*