Ultimele Știri

E112: Cum poți să te internezi în UE, cu drepturi depline ca cetățean european, doar cu asigurarea medicală standard

raniti

Spitalele românești au resurse limitate, lucru pe care ar trebui să îl recunoaștem, deși opinia publică este ușor manipulată de reprezentanții sistemului și ai Guvernului. Avem 50 de pacienți cărora nu li se cunoaște încă identitatea, fapt ce ne duce cu gândul că starea lor este foarte gravă.

Pentru mulți dintre tinerii care au suferit arsuri și starea lor medicală permite transportul, ar trebui luată în calcul deplasarea la o unitate medicală din cadrul UE. Mulți dintre tinerii răniți au ajuns la Spitalul de Arși. Totuși Spitalul de Arși are resurse limitate, cu siguranță nu poate oferi aceleași condiții ca într-un spital din Uniunea Europeană.

Asta și din cauza faptului că în aprilie-mai 2014, managerul spitalului, Vitalie Stan, șeful Secței de Chirurgie Plastică, Nicolae Antohi, medicii Aurelia Isac, Florica Gușa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costică, Ghiță Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu și Elena Cristina Isac au fost arestați și nu mai au dreptul să profeseze în momentul de față!

Cum te poți deplasa în UE pentru tratament! Ce reprezintă formularul  E112

Formularul E112 este un formular medical “pt. persoanele asigurate în vederea autorizării deplasării pe teritoriul unui alt stat membru UE pt. a primi tratamentul adecvat stării de sănătate”.

http://www.cnas.ro/casmb/media/files/Formular_E112_raport_medical.pdf

El se poate obține chiar numai în baza asigurării de sănătate standard, nu sunt necesare asigurări facultative costisitoare.

În acest caz, orice membru al familiei poate solicita completarea formularului E112 – este foarte ușor de completat, are două pagini. El trebuie completat de către medicii care tratează acum pacientul la unitatea respectivă.

Asigurarea medicală  este obligatorie si acopera: controale medicale, analize de sange, analize de laborator, diferite interventii.

Toți cetățenii care au un loc de muncă stabil contribuie la această asigurare. Un anumit procent din salariul brut al angajatului merge către asigurarea de sănătate.

Cei care lucrează ca liber profesionisti sau ca persoane fizice autorizate pot plăti singuri contribuțiile pentru sănătate.

Persoanele scutite de plata acestei asigurări sunt copiii, tinerii cu vârsta între 18-26 de ani care urmează cursurile unei instituții de învățământ superior, femeile însărcinate sau aflate în perioada de lăuzie, persoanele cu dizabilități. Cei care nu contribuie la plata asigurării de sanatate nu beneficiază de servicii medicale în mod gratuit, excepție făcând urgențele medicale.

Cu siguranță majoritatea persoanelor internate care au fost în clubul Colectiv au asigurări de sănătate și pot obține acest formular pentru a beneficia de tratament în UE.

Deja o familie a solicitat tratamentul în Germania, motivând că dorsesc cel mai bun tratament posibil pentru copilul lor.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on E112: Cum poți să te internezi în UE, cu drepturi depline ca cetățean european, doar cu asigurarea medicală standard

  1. Nu a-ti spus nimica de pensionari, !,,,,,,,!,,

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*