Ultimele Știri

E oficial: Germania se alătură coaliției anti-ISIS din Siria

Parlamentul german a decis, vineri, să trimită sprijin militar german coaliţiei conduse de către Statele Unite, care luptă împotriva militanţilor Statului Islamic (SI) în Siria.

Votul parlamentului vine după ce Franţa a solicitat sprijinul Germaniei, ca urmare a atacurilor de la jumătatea lunii noiembrie, din Paris. Totodată, oficialii germani consideră că Germania este o ţintă a grupării Stat Islamic.

Avioane britanice de război au efectuat, joi, primele atacuri aeriene împotriva unor ţinte ale grupării Stat Islamic, din Siria, după ce Parlamentul britanic a aprobat operaţiunea militară.

Ministrul Apărării din Germania, Ursula von der Leyen, a declarat, la începutul săptămânii, că, în urmă cu doi ani, nu îşi imagina că situaşţia va deveni atât de complicată. Această operaţiune militară reprezintă ce mai complexă operaţiune a Germaniei, în străinătate.

Forţele armate germane vor opera în zonele în care gruparea SI acţionează, în Siria, pe teritoriul statelor care au aprobat operaţiunea germaniei, în zona de est a Mediteranei, cât şi în Marea Roşie.

Totodată, fregata navală Sachsen va colabora cu portavionul france Charles de Gaulle, în estul Mediteranei. Mai mult, avioane de vânătoare de tip Tornado, pentru misiuni de recunoaştere, şi 1.200 de militari urmează să fie trimise în regiune.

Iniţiativa va dura aproximativ un an şi va costa peste 134 milioane de euro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*