Ultimele Știri

E oficial: Anglia intră în războiul din Siria. Primele avioane britanice de luptă au decolat deja către Siria

Anglia se alătură țărilor care luptă împotriva Statului Islamic în Siria. La câteva ore după ce parlamentarii din Regatul Unit au dat vot favorabil pentru bombardarea ISIS, primele avioane de luptă britanice au decolat către Siria, de pe aeroportul RAF din Cipru.

După o îndelungată dezbatere, care a durat aproape 10 ore, parlamentarii din Marea Britanie au avizat favorabil moțiunea ce prevedea intrarea în războiul contra ISIS. Au fost 397 de voturi pentru și 223 împotrivă.

Patru avioane de luptă de tip Tornado au decolat la scurt timp după vot de la baza aeriană a Forţelor Aeriene Regale britanice din Cipru, RAF Akrotiri. Două dintre cele patru avioane au revenit la baza din Cipru la peste trei ore după decolare.

În urma votului, premierul britanic David Cameron a afirmat că parlamentarii au „luat decizia corectă pentru a menţine ţara în siguranţă”, dar opozanţii săi au apreciat că a fost o greşeală.

După atentatele din 13 Noiembrie, de la Paris, Franța a cerut coaliției Statelor Unite să intensifice atacurile asupra ISIS. 

După votul favorabil dat de către parlamentarii englezi, privirile sunt ațintite acum către Parlamentul Germaniei. Există zvonuri care confirmă că Germania va intra și ea în lupta contra teroriștilor din ISIS. Potrivit acestor surse, nemții vor mobiliza peste 1.200 de trupe, dar acestea vor avea rolul de a sprijini eforturile coaliției anti-ISIS și nu vor interveni direct, ci vor ajuta la identificarea locațiilor în care sunt concentrate forțe armate ale Statului Islamic, pentru a facilita bombardarea acestora.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, a salutat decizia Regatului Unit.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*