Ultimele Știri

E mai uşor aşa! Drumuri reabilitate din bani europeni închise, nu reparate

Drumuri reabilitate cu bani europeni au devenit impracticabile în judeţul Mehedinţi

drum inchis

În judeţul Mehedinţi, autorităţile au luat decizia de a închide mai multe drumuri care deveniseră pericolase pentru şoferi, în loc să aleagă varianta normală, pentru orice ţară civilizată, şi anume aceea de a le repara. Două drumuri naţionale şi unul judeţean sunt făcute praf. Pe DN 67 care leagă Turnu Severin de Tîrgu Jiu au apărut rupturi de jumătate de metru în carosabil, după ce lucrările de reconsolidare au fost abandonate de câţiva ani. Pe DN 56 Orşova – Moldova Nouă nu se mai circula de la 1 aprilie, iar DJ 670 Floreşti – Baia de Aramă, recent reabilitat cu bani europeni, va fi închis complet din această iarnă.

Lucrările de consolidare, începute în 2011, au fost abandonate după ce firma de construcţii a intrat în insolvenţă, şi astfel, 3 kilometri din drumul care leagă Turnu-Severin de Târgu jiu sunt un coşmar pentru miile de şoferi.

La fel de gravă este situaţia pe DJ 670 – Floreşti – Baia de Aramă, reabilitat pe bani europeni. Alunecările de teren au făcut drumul impracticabil. Bani pentru consolidare nu sunt, aşa că autorităţile se gândesc să îl închidă complet la iarnă.

Circulaţia rămâne oprită şi pe DN 57, Orşova – Moldova Nouă, tot din cauza alunecărilor.

Şi în Moldova drumurile sunt la fel de proaste. În comuna nemţeană Borleşti, Primăria a început reabilitarea uliţelor, dar lucrările s-au oprit după doar 30 de zile. Aşa că satenii nu pot folosi deloc drumurile. Drumul betonat ţine doar un kilometru pe fiecare stradă şi deja a crăpat. În timp ce sătenii privesc uimiţi obstacolele din faţa caselor, primarul dă vina pe finanţare. Calvarul sătenilor va dura încă cinci ani, când toate străzile din sat ar trebui asfaltate din bani europeni.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*