Ultimele Știri

„E calitate HD, frate”. Doi jihadiști filmați urmărind decapitări ale Statului Islamic într-un restaurant din Londra

jihadisti

Un documentar realizat de postul de televiziune Channel 4 prezintă imagini revoltătoare cu jihadiștii britanici.

Documentarul care are premiera în această săptămână se numește „Jihadiștii de lângă tine” și conține clipuri nemaivăzute până acum cu Siddhartha Dhar, cunoscut și ca Abu Rumaysah, principalul suspect din ultima înregistrare de propagandă a Statului Islamic.

Tată a patru copii, Dhar, din Walthamstow, situat în estul Londrei, fusese arestat sub bănuiala că încuraja terorismul. După ce-a fost eliberat pe cauțiune, bărbatul a plecat în Siria în 2014. Acum i-a luat locul lui „John Jihadistul” în clipurile de propagandă ale Statului Islamic.

În documentarul Channel 4 mai apar alte două personaje controversate: predicatorul extremist Abu Haleema și prietenul său Mohammed Shamsuddin. Cei doi au fost filmați urmărind decapitări organizate de Statul Islamic pe un laptop în timp ce mănâncă într-un restaurant londonez. „E calitate HD, frate” glumește unul dintre ei într-o scenă.

Atât Abu Haleema, cât și Mohammed Shamsuddin, asociați ai lui Abu Rumaysah, sunt suspectați de autoritățile britanice că organizează „recrutări de jihadiști”.

Într-o altă scenă, Abu Rumays este filmat cu steagul ISIS în mână la începutul lui 2014, în Londra, susținând că „atunci când sharia va veni ( n.r. în Marea Britanie), o să vedeți acest steag peste tot.”

 Abu Haleema și Mohammed Shamsuddin sunt monitorizați de autoritățile britanice pentru „încurajarea terorismului”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*