Ultimele Știri

E bolnav Putin? Liderul de la Kremlin a absentat o săptămână din spaţiul public

Vladimir Putin

Deşi purtătorul de cuvânt de la Kremlin, Dmitrii Peskov a dezminţit zvonurile, potrivit cărora Vladimir Putin ar avea probleme de sănătate, liderul rus are deja o săptămână de când nu apare în public, iar toate întâlnirile şi deplasările sunt amânate.

Primele suspiciuni legate de starea de sănătate a lui Vladimir Putin au apărut atunci când Kremlinul a anunţat că preşedintele rus şi-a amânat o vizită pe care urma să o efectueze în Kazahstan. Fiind o deplasare destul de importantă în scopul îmbunătăţirii relaţiilor cu statele asiatice pe fondul războiului economic cu Europa, autorităţile de la Moscova nu au motivat destul de clar această suspendare din programul prezidenţial.

Astfel, presa rusă sa autosesizat că Vladimir Putin nu a mai apărut în public timp de o săptămână, iar pe site-ul oficial al preşedinţiei erau postate fotografii mai vechi cu liderul de la Kremlin.

Ultima dată Putin a apărut în fața presei la 5 martie, în conferința de presă comună cu premierul italian Matteo Renzi, care a efectuat o vizită la Moscova.

După aceasta, Putin a mai avut o singură întâlnire publică, unde a fost văzut nu doar de către oficiali. Conform unui comunicat al Kremlinului datând din 8 martie, președintele rus s-a întâlnit cu ocazia Zilei internaționale a femeii cu o serie de mame, ai căror copii au obținut succese remarcabile, însă această reuniune fusese programată de operatorul de imagine prezidenţial încă de pe 5 martie, atunci fiind filmate şi imaginile cu Vladimir Putin.

Pe 12 martie, preşedintele rus urma să participe la o întrunire privind securitatea Federaţiei Ruse cu Serviciile Secrete, FSB, însă şi aceasta a fost amânată. Abia pe 17 martie ar putea apărea în public Vladimir Putin, când va lua parte din comitetul întrunit pentru stabilirea programului aniversar a celor 70 de ani de la Victoria în cel de-al Doilea Război Mondial.

În contextul incert despre starea Lui Vladimir Putin, pe reţelele de socializare au apărut diverse glume şi caricaturi, iar un hacker a spart contul de Twitter al premierului rus, Dmitrii Medvedev şi a postat un mesaj din care anunţa că preşedintele ar fi murit.

Dmitrii medvedev a anunţat moartea lui Vladimir Putin

Vladimir Putin

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on E bolnav Putin? Liderul de la Kremlin a absentat o săptămână din spaţiul public

  1. eu deja i am aprins o lumanare sa vada bine drumul spre iad

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*