E bine sau nu să ne vaccinăm copiii? Despre legea vaccinării şi afecţiunile invocate de părinţi

Tot mai mulţi părinţi hotărăsc să nu îşi vaccineze copiii. Aceştia susţin că nu se ştiu exact efectele adverse, pentru că nu s-au făcut suficiente studii în acest sens, mai ales că este vorba de vaccinuri noi. Pe de altă parte, medicii spun că sunt asiguraţi pentru toate efectele nedorite ale imunizării, însă atrag atenţia asupra pericolului creşterii numărului copiilor nevaccinaţi. O dezbatere cu susţinători de ambele părţi a avut loc luni seara, pe TVR 1.

Este de dorit sau nu să avem o lege a vaccinării? Ce drepturi le sunt încălcate copiilor cărora le este condiţionată înscrierea la şcoală de vaccinările obligatorii? Câţi copii dintre cei vaccinaţi au avut efecte nedorite din această cauză şi care sunt acestea? Ce se poate întâmpla dacă rata copiilor nevaccinaţi creşte de la un an la altul? – la aceste întrebări au răspuns invitaţii lui Mihai Constantin luni seara.

„Pragul pentru siguranţă maximă este de 95% dintre copii – atâţia trebuie să fie vaccinaţi” – a spus luni seara profesorul Alexandru Rafila, la TVR, într-o Ediţie Specială dedicată vaccinării.

„Pe grupurile pe care activez eu am 3.500 de copii care suferă de diverse afecţiuni post-vaccinare”, a spus Dumitru Bălan, un părinte care susţine că copilul lui a suferit după o vaccinare.

În studio au fost profesorul Alexandru Rafila – preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, dr. Sandra Alexiu – vicepreşedintele Societăţii Naţionale de Medicină Familiei, Alexandra Oberschi – preşedinta Asociaţiei Juriştilor pentru Apărarea Drepturilor şi Libertăţilor şi domnul Dumitru Bălan- un părinte cu opinii amare despre vaccinare.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *