Ultimele Știri

După ce au votat pentru referendum, parlamentarii greci au stat la coadă la bancomat

Alexis Tsipras

Parlamentul grec a aprobat în această dimineaţă inițiativa premierului Alexis Tsipras de a organiza un referendum, la 5 iulie, pe tema propunerilor de reforme ale creditorilor internaţionali, iar imediat după aceasta câțiva deputați au stat la coadă la bancomatul din Parlament.

Guvernul a aprobat cu ușurință moţiunea premierului pentru convocarea referendumului, cu 178 de voturi pentru și 120 împotrivă. Dacă se știa că coaliția de guvernare formată din Syriza și Anel ar fi depășit oricum pragul de 151 de voturi necesare pentru a autoriza referendumul, acestora li s-a alăturat și naționaliștii de la Zorii Aurii, pentru ca partidele de opoziție Noua Democrație, PASOK, Potami și comuniștii de la KKE să se împotrivească deciziei lui Tsipras.

Prin urmare, grecii sunt obligați duminica viitoare să-și exprime votul pentru acceptarea sau respingerea ultimelor condiții impuse de creditori, pentru a debloca miliarde de euro din fondul de salvare a Greciei.

Premierul Tsipras, deja a anunțat că se opune unor noi reduceri bugetare şi le-a cerut alegătorilor greci să respingă pachetul de reforme propuse de creditori.

Parlament Grecia

După aflarea veștii că Eurogrupul a decis să anuleze programul de asistență financiară acordat Greciei, zeci de greci s-au instalat la coadă la bancomate pentru a-și retrage banii din conturi.

La fel precum cetățenii simpli, parlamentarii greci s-au năpustit asupra bancomatului din interiorul clădirii Parlament, care a avut nevoie să fie aprovizionat la doar după câteva ore ședința plenară. Printre deputații care și-au retras bani cash de la bancomat s-au aflat și numeroși membri ai partidului de guvernare, Syriza (stânga radicală): ministrul adjunct al Culturii, Nikos Xydakis, ministrul Muncii, Panos Skourletis, purtătorul de cuvânt al partidului Syriza, Nikos Filis și chiar foarte vocalul „apărător al drahmei grecești” Costas Lapavitsas.

Imagini cu parlamentarii care stăteau la coada de la bancomat au fost publicate în portalul grec protothema.gr.

Parlamentari greci la bancomat

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*