Ultimele Știri

După un record de atacuri militare, în Donbas s-a instalat „ziua tăcerii”

Toate forțele antiteroriste din estul Ucrainei sunt în regim de încetare a focului, după o noapte în care obuzele și bombele au luminat cerul din regiunea Donbas.

„Din inițiativa președintelui nou ales, Petro Poroșenko, pe toate pozițiile forțelor ATO a fost introdus regimul de încetare a focului”, a anunțat în această dimineață serviciul de presă ATO.

După cum se aștepta înainte de „ziua tăcerii”, teroriștii au atacat masiv forțele ucrainene, fiind înregistrate 64 de de atacuri în urma cărora 2 civili au fost uciși, iar alți 10 au fost răniți. Ripsota militarilor ucraineni a fost pe măsură, reușind să atace de 54 de ori forțele proruse. Deși au încercat să cucerească mai mult localități, precum Avdiivka, Atemovo, Staniţa Luganska, Trehizbenka, Novomihailovka, Krâmskoe, Opâtnoe, Debalţeve, Popasnaia, Crâmskoe, Nikișino, Cernuhino, Redkodub, Verhnaia Olihovaia, și să avanseze frontul înspre teritoriile controlate de armata ucraineană, teroriștii „novorusiei” au rămas blocați în Kirovsk, Horlivka, Zorinsk și Lugansk.


Deși ieri, armata ucraineană și liderii separatiștilor au anunțat să sunt pregătiți de o nouă rundă de negocieri în privința armistițiului de la Minsk, presa ucraineană rămâne sceptică în privința încetării luptelor. Numai în această seară au ajuns în zona aeroportului din Donețk două divizii tactice militare, formate din trupe rusești și mercenari ruși, care vor menține atmosfera de război în zona punctului strategic. 

Între timp se vehiculează că a pornit dinspre Moscova un alt convoi „umanitar”, care de această dată are în dotare doar 40 de camioane, în comparație cu prima coloană de 120 de campioane venite în regiunea Donbas dinspre Federația Rusă în luna august.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*