Ultimele Știri

După Ponor, Sandra Izbașa se gândește și ea la o revenire în gimnastică

sandra izbasa

La 27 de ani, Cătălina Ponor vrea să revină în gimnastică, iar acest lucru a determinat-o și pe colega ei de generație, Sandra Izbașa să lase o portiță deschisă spre reînceperea antrenamentelor și participarea la Campionatele Mondiale din 2016 și Jocurile Olimpice de la Rio.

Sandra Izbaşa este aproape de a face pasul spre participarea la cea de-a treia ediţie olimpică a carierei, iar dacă până acum s-a obișnuit să cucerească prima treaptă a podiumului, sportiva în vârsta de 24 ani și-ar dori o revenire doar în cazul în care ar avea șanse să redevină campioană mondială.

„Trebuie să am o discuţie cu antrenorii, dacă pot face parte din echipă şi mă mai încadrez în toate cerinţele, vin cu drag . La noi, în România, nu poţi să te pregăteşti doar ca să te pregăteşti, ci trebuie să urci pe podium, nu să fii lângă podium. Trebuie să cântăreşti foarte bine situaţia, dacă poţi ajuta acea echipă şi poţi fi peste fetele care încă se antrenează acum sau dacă le laşi pe ele ajungă acolo”, a declarat Izbașa pentru Prosport.

Sandra Izbașa a recunoscut că Ponor a fost cea care a determinat-o să se gândească la revenirea în sportul de performanță, însă nu pentru a continua acea rivalitate sportivă de care toată lumea a vorbit în trecut, ci pentru a se încuraja şi susţine reciproc.

„De la ea a pornit totul. M-a întrebat exact când eu concuram la «Dansează printre stele» dacă doresc să revin, iar atunci i-am spus «Cătălina, tot respectul pentru tine, dacă vrei să faci acest lucru, fă-l pentru că merită. Eu nu-ţi pot da un răspuns pentru că mă ocup de altceva, iar dacă aş spune că da şi m-aş răzgândi, nu ar fi fair-play din partea mea». Mă motivează gândul pentru că şi Cătălina m-a ajutat să privesc partea plină a paharului dacă m-aş întoarce în gimnastică”, a afirmat dubla campioană olimpică.

Până a reveni în sportul care a consacrat-o, Sandra Izbașa are funcţia de locotenent în cadrul CSA Steaua, unde îndeplinește sarcina de coordonator de imagine al clubului, iar în acest an își va susține disertația la specialitatea Nutriţie şi remodelare corporală.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*