Ultimele Știri

După o noapte grea, Grecia a ajuns la un acord cu creditorii internaționali

grecia

Grecia a ajuns la un acord cu creditorii săi pe tema reformele necesare pentru a începe discuțiile pentru un al treilea plan de salvare în cinci ani. Grecia va rămâne în zona euro dacă planul de salvare va fi parafat în cel mai scurt timp. Prim-ministrul grec Alexis Tsipras a cedat cererilor de austeritate, după aproape 17 ore de discuții, la summit-ul din zona euro de la Bruxelles care s-a încheiat, luni, la nouă dimineața.

Un proiect de compromis pentru a menţine Grecia în zona euro a fost pus pe masă de cancelarul german, Angela Merkel, de preşedintele francez, François Hollande, premierul elen, Alexis Tsipras, şi de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk. „Nu va exista un Grexit“, spune şi Juncker.

„A fost o noapte grea,” a declarat Christine Lagarde șefa Fondului Monetar Internațional după ce a părăsit sala de ședință. „Este un pas bun pentru a restabili încrederea.”, a adăugat Lagarde.

Premierul belgian Charles Michel a anunţat luni dimineaţă, pe Twitter, că liderii zonei euro au ajuns la un acord privind un nou plan de salvare a Greciei, relatează Sky News.   După negocieri care au durat 16 ore, prim-ministrul belgian a scris pe Twitter: „Acord!”.

  „Summitul Euro a ajuns la un acord în unanimitate. Toţi suntem gata pentru un program de asistenţă pentru Grecia, cu reforme serioase şi sprijin financiar”, a scris de asemenea pe contul său oficial de Twitter preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Cu Grecia în criză de bani și băncile închise în ultimele două săptămâni, adunarea a fost catalogată drept ultima șansă a Greciei să rămână în zona euro. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*