După numeroase eșecuri, CNADNR și-a dat seama că ceva nu merge bine. Cum vrea să schimbe construirea autostrăzilor în România

autostrada

Compania Națională de Drumuri vrea să schimbe sistemul după care se vor construi autostrăzi în România. Șeful Companiei vrea ca șoseaua să fie proiectată de companie, iar constructorul să se ocupe numai de execuție.

Prima autostradă realizată astfel va fi Sibiu-Pitești, pe unde ar trebui să circulăm din 2021, dacă se respectă termenele.

După numeroase eșecuri, Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi intenționează să nu-i mai lase pe constructori să proiecteze șoselele pe care le-au câștigat la licitații.

Cătălin Homor, director general CNADNR: „Din greșeli să învățăm. Din punctul meu de vedere și al companiei, cea mai bună măsură este ca proiectarea s-o execute compania. Orice constructor cu ghilimele serios dorește să obțină un profit cât mai mare, lăsând la o parte utilitatea.”

Potrivit CNADNR, constructorii se încurcă în litigii cu statul. Pierdem timp și bani și avem cele mai puține autostrăzi din Uniunea Europeană.

Noul șef de la CNADNR susține că va proiecta autostrăzile cu angajații companiei ori va apela la o firmă. Prima autostradă care va fi realizată după noul sistem va fi Sibiu – Pitești, care ar trebui să aibă aproape 100 de kilometri. Cătălin Homor promite că autostrada va fi gata în 2021. Avocații implicați în negocierile dintre constructori și Companie sunt însă sceptici.

Daniel Moreanu, avocat: „Legal nu putem anticipa o rezolvare a tuturor problemelor. Ca în orice relație contractuală aceasta ține de modul în care beneficiarul, în cazul nostru statul român înțelege să-și protejeze și garanteze drepturile.”

În prezent, cele mai multe probleme apărute între constructor și CNADNR sunt pe autostrada Orăștie – Sibiu. Acolo au fost demolați 200 de metri, după ce asfaltul abia turnat a crăpat. CNADNR a plătit peste 90% din costul total al șoselei.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *