Ultimele Știri

După Halep, şi Bouchard este gata să renunţe la Fed Cup

Simona Halep şi Eugenie Bouchard la Wimbledon

Dacă din echipa noastră va lipsi Simona Halep şi Monica Niculescu pentru duelul cu Canada din play-off-ul pentru Grupa Mondială din 18 şi 19 aprilie, Eugenie Bouchard este aproape de a refuza şi ea să joace pentru naţională, deşi o reacţie oficială încă nu a fost anunţată.

Din cauza oboselii şi a programului încărcat, Simona Halep nu se va deplasa la Montreal pentru a aduce puncte României în barajul pentru accederea în Grupa Mondială a Fed Cup, iar Monica Niculescu este accidentată la piciorul drept.

În aceste condiţii, căpitanul nejucător al României Alina Tecşor se va putea baza doar pe Irina Begu (35 WTA), Alexandra Dulgheru (72 WTA), Andreea Mitu (107 WTA) și Raluca Olaru (722 WTA).

Cel mai probabil, Irina Begu şi Alexandra Dulgheru vor evolua în proba de simplu, iar în proba de dublu, Raluca Olaru va fi pereche cu Irina Begu, în cazul în care va fi nevoie de a decide învingătoarea în meciul decisiv,

COMPONENȚA ECHIPEI CANADEI

Echipa Canada Fed Cup

De partea cealaltă, Eugenie Bouchard, vedeta echipei Canadei, ar putea să nu joace în duelul contra României din Cupa Fed, din aceleaşi motive precum şi Halep. Deşi Bouchard nu a evoluat atât de mult în turneele americane, fiind eliminată în şaisprezecimi la Indian Wells şi în runda inaugurală la Miami, canadianca va participa în această săptămână la turneul Charleston, unde se va pregăti de sezonul de zgură.

Având în vedere faptul că Bouchard are în program, de asemenea, participarea în cadrul turneului de la Stuttgart, pe zgură, alături de celelalte tenismene din Top 10 WTA, o săptămână de antrenamente şi joc pe suprafaţa hard de la Montreal în duelul cu România din Fed Cup, nu reprezintă o pregătire adecvată pentru canadiancă.

Genie nici nu va avea timp să evolueze la Montreal, ca apoi să se deplaseze în Germania, unde trebuie să se reacomodeze cu suprafaţa de zgură. În aceste condiţii, o săptămână pe hard între două turnee de pe zgură, va fi un parcurs extrem de dificil de susţinut de condiţia fizică a jucătoarei.

Cel mai probabil, Eugenie Bouchard va renunţa să joace pentru Canada, precum a făcut-o şi în ultimul meci, când echipa „frunzei de arţar” a pierdut meciul din primul tur al Grupei Mondiale cu Cehia, scor 4-0.

Totuşi, Eugenie Bouchard ar fi tentată să evolueze pentru naţionala sa, fiindcă mai are nevoie doar de o convocare pentru putea fi eligibilă pentru Jocurile Olimpice de la Rio de anul viitor.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*