Ultimele Știri

După Gigi Becali, şi George Copos a fost eliberat condiţionat

george-copos-eliberat

Judecătorii Tribunalului București au admis, astăzi, cererea de eliberare condiţionată a omului de afaceri George Copos, după doar o treime de ispăşire a pedepsei de patru ani cu executare.

După 400 de zile de zăcut în închisoare George Copos a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, deşi omul de afaceri avea de ispăşit patru ani de închisoare cu executare,  în urma contopirii condamnărilor primite în dosarele Loteria I şi cel privind transferurile de jucători.

”Am dovedit îndreptarea mea prin plata daunelor civile, am făcut-o imediat după condamnare, sunt poate printre puţinii condamnați. Mi-am dus cu demnitate pedeapsa”, au fost cuvintele salvatoare ale lui Copos în faţa instanţei.

Achitarea prejudiciilor de 1 milion de euro în cazul Loteria I și în Dosarul Transferurilor, creditele de bună purtare, redactarea celor cinci cărţi în timpul detenţiei au fost motivele apărării care au contat în decizia finală a judecătorilor.

Deşi în urmă cu două săptămâni Judecătoria Sectorului 5 i-a respins cererea de eliberare condiţionată a lui George Copos, motivând că omul de afaceri nu a înțeles de ce a fost condamnat, se pare că de această dată pledoaria procurorilor nu a fost destul de convingătoare în faţa instanţei.

”Deși apărarea încearcă să nege trecutul infracțional, știm că pedeapsa finala e rezultatul contopirii a trei pedepse. El a fost condamnat în două dosare și e în curs de cercetare în alt dosar”, a declarat procurorul în judecata de astăzi.

Totuşi, magistraţii l-au eliberat pe Goerge Copos, poate ştiind că o nouă condamnare poate veni în dosarul Loteria II, în care este acuzat alături de alte 12 persoane de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual şi de manipulare a pieţei de capital.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*