Ultimele Știri

După Expirat, alte 2 cluburi din ţară îşi suspendă activitatea. Izolaţia fonică folosită, din acelaşi burete ca la Colectiv

cluburi inchise

După ce patronul clubului Expirat din Capitală, Andrei Şova, a declarat că localul îşi va închide porţile, după incendiul din Colectiv, administratorii altor două cluburi din ţară au anunţat că îşi vor suspenda activitatea. E vorba despre cel mai mare club de rock din Braşov, Rockstadt, unde se ţin frecvent concerte live şi de barul La Bază din Iaşi.

Reprezentanţii clubului braşovean Rockstadt au recunoscut că izolaţia fonică a localului a fost realizată cu acelaşi material folosit şi în clubul Colectiv care a luat foc în seara de 30 octombrie. Astfel, Rockstadt se va închide temporar şi va intra în renovare.

„Clubul Rockstadt îşi suspendă temporar activitatea

Ca o reacţie imediată a celor întâmplate la Bucureşti, am decis reevaluarea condiţiilor de siguranţă aflate în clubul Rockstadt. Deşi clubul dispune în acest moment de căi de ieşiri în caz de urgenţă, hidrant şi stingătoare, la o analiză amănunţită asupra buretelui de izolare fonică, s-a constatat că acesta face parte din aceeaşi categorie de burete folosită în clubul Colectiv din Bucureşti.

În acest sens, vom intra în renovare pentru a înlocui întreaga suprafaţă de burete cu un material ignifug ce nu poate permite arderea. Mai mult, în club va fi montat un sistem de stingere cu sprinkele, în conformitate cu reglementările europene aflate în vigoare.

Nu în ultimul rând, dorim să menţionăm că luăm absolut toate măsurile de prevenţie aflate în actuala legislaţie şi mai mult, instalăm şi alte măsuri pentru a fi absolut siguri că niciodată nu ne vom afla în tragica situaţie petrecută la Bucureşti.

În ce priveşte redeschiderea clubului, desigur, vom comunica oficial acest lucru în momentul în care toate detaliile vor fi puse la punct. Momentan, clubul va fi închis pe o perioadă de 10 zile, în funcţie de când va ajunge comanda de burete ignifug.”, notează reprezentanţii pe Facebook a clubului.

Pe de altă parte, barul La Bază din Iaşi îşi va suspenda temporar activitatea deoarece nu deţine certificare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU).

„Bună ziua.

în urma evenimentelor tragice din Club Colectiv ne simțim datori să facem câteva precizări sincere, totodată facem publică și o nouă hotărâre.

Barul La Bază nu este certificat cu risc minim de incendiu.

Despre acte. Nu avem autorizație de la ISU. în schimb avem aviz ISU pentru modificările din locație necesare pentru a preveni și a minimiza riscul. Pentru a ne apuca de modernizare trebuie să obținem autorizația de construcție, dosar depus dar ce s-a întins enorm de mult timp (> 1an). E de precizat că am fost tratați decent și cinstit de către autorități (chiar fără „pile”), durata fiind influențată pe de o parte de birocrația din România, pe de altă parte și din vina noastră. Așadar am făcut toate demersurile pentru a îndrepta situația.

Totuși am decis că vom suspenda activitatea barului și vom anula evenimentele programate, toate acestea până când vom face modernizările cerute și vom avea garanția celor de la ISU că nu reprezetam un pericol. Estimarea noastră 2-3 luni, dar nu ştim sigur.

Ce putem spune? Deși avem 2 ieșiri separate, una chiar dublă, stingătoare etc, considerăm că am fost ignoranți și în consecință iresponsabili. Am avut noroc. Nu vrem să mai punem pe nimeni în pericol, chiar dacă legea permite acest lucru.

Baza

P.S. Nu suspendăm activitatea de ochii controalelor anunțate. Au mai fost, au numerele noastre de contact și suntem disponibili în fiecare zi de dimineață până seara,”, scriu administratorii barului tot pe Facebook.

Citeşte şi: După tragedia din Colectiv, patronul de la Expirat anunță închiderea clubului: ”Din 2003 am pus viaţa a mii de oameni in pericol. De astăzi nu mai pot să-mi asum vieţi”

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*