Ultimele Știri

După Donbas, Rusia trimite convoaie umanitare în Transnistria

După cele opt convoaie umanitare trimise de autoritățile de la Kremlin în regiunea de conflict din estul Ucrainei, Rusia trimite și către Transnistria. 

Astăzi au ajuns în Transnistria șapte camioane „umanitare”, iar o altă coloană este așteptată pe parcursul acestei zile. Oficialii separatiști anunță că ajutorul umanitar conține utilaj medical pentru obiecte din domeniul sănătăţii sau cel al educației din regiunea autoproclamată. 

În week-endul trecut în Donbas a ajuns un nou convoi „umanitar”, care conținea echipamente militare, armament și combustibil. Însăși observatorii OSCE au înregistrat peste 18 de camioane-cisternă care au trecut prin granițele controlate de teroriștii proruși. În urma acestor acțiuni, Cabinetul de Miniștri ai Ucrainei au decis să sisteze traversarea prin mai multe puncte de trecere a frontierei de stat ruso-ucrainene.

Duminică, în Republica Moldova au avut alegeri parlamentare, iar moldovenii din Transnsitria care au solicitat să-și exercite votul au fost împiedicați de miliția separatistă, fiind înregistrate probleme în localitățile, Cocieri, Varnița și Tighina.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*