Ultimele Știri

După cinci ore de discuții, Merkel, Hollande și Putin au decis că se vor suna duminică

merkel putin hollande razboiul din ucraina

Întâlnirea cu miză pentru Ucraina, dar și nu numai, s-a încheiat fără nici o decizie luată concret de cei trei lideri. Chiar dacă Angela Merkel și Francois Hollande au părăsit Kremlinul fără să facă vreo declarație, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin a precizat că discuțiile au fost „constructive”, urmând ca cei trei să aibă o convorbire telefonică duminică, până când se va definitiva actul păcii din Ucraina.

Istoria bate pasul pe loc sau noi ne-am teleportat în trecut, cert e că asistăm, din nou, la întâlnirile cu ușile închise ale celor care dețin pârghiile lumii și care decid care va fi soarta ei. Probabil au jucat o partidă de șah, în care toți trei ies victorioși și noi perdanți, dar mai ales ucrainenii.

Revederea lui Merkel și Hollande cu Putin, după cum se și anunța, nu a fost deloc jovială, încă de la întâmpinarea pe aeroport, liderii nu au strâns mâna, ca un prim semn al tensiunilor dintre Rusia și Occident. După care cei trei lideri au avut o întâlnire privată, între șase ochi, unde s-a negociat prevederile unui nou armistițiu pentru estul Ucrainei.

În jurul orei 23:20, după încheierea întâlnirii dintre liderul rus și cei doi lideri occidentali, un reprezentant al președintelui Vladimir Putin, Dmitrii Pescov a afirmat că discuțiile au fost „constructive şi substanţiale” și că se lucrează la un posibil document comun pentru implementarea acordului de la Minsk.

„Pe baza propunerilor făcute de președintele francez și cancelarul german, în prezent, se continuă a lucra împreună pentru a pregăti textul din posibilul document privind punerea în aplicare a acordului de la Minsk. Acest document va conține propunerile făcute și de președintele Ucrainei, cât și cele propuse și formulate, astăzi, de președintele Vladimir Putin”, a spus Dmitrii Pescov.

Oficialul rus a menţionat că cei trei lideri vor avea convorbiri telefonice duminică, pentru a definitiva planul de pace.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*