Ultimele Știri

După ce Ponta l-a apărat pe Dragnea, CSM a sesizat Inspecţia Judiciară

Victor Ponta

Consiliul Superior al Magistraturii a decis sesizarea Inspecţiei Judiciare, pentru a fi făcute verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar, după ce premierul Victor Ponta a făcut mai multe declaraţii legate de condamnarea lui Liviu Dragnea în Dosarul Referendumului.

„Ca urmare a afirmaţiilor domnului Victor Ponta, prim ministru al României, emise în spaţiul public în cadrul emisiunii ‘Ora de vârf’, difuzată de postul de televiziune România TV în data de 1 iunie 2015, cu începere de la ora 20.31, conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării de verificări cu privire la apărarea independenţei sistemului judiciar”, arată CSM, într-un comunicat de presă, transmis marţi.

Luni seara, întrebat la finalul unei emisiuni la România TV despre condamnarea lui Dragnea, Ponta a spus că el nu are voie să vorbească despre justiţie, după care a afirmat, ironic, că în acest moment există o singură putere, „iar noi ceilalţi, Guvern, Parlament, Preşedinte, facem şi noi ce putem”.

Ponta a continuat, spunând în aceeaşi notă: „Aţi văzut ce păţesc ăia doi judecători de la Curtea de Apel care au achitat-o pe doamna Rarinca? Le-au scos stenograme, nu ştiu ce. Vă daţi seama că judecătoarele de la Dragnea, dacă cumva îl achitau pe Dragnea, cred că erau şi arestate acum. Au dat şi ele un an cu suspendare, dar pentru noi e un lucru nedrept, pentru că nu doar noi, ci şi PNL a fost cu noi la suspendare”.

Premierul a vorbit, la acelaşi post de televiziune şi despre Dan Şova. „Este vorba de un singur lucru – un om, cum îl cheama pe el, Şova, cere ca să fie judecat. Şi nimeni nu înţelelege de ce procurorii vor să fie arestat. Pe Şova pot să îl trimită în seara asta în judecată, însă ei nu vor asta, vor circotecă politică”, a spus preşedintele PSD. 

Un domn judecator Șerban de la CSM e supărat și mă reclamă că am comentat decizia în cazul Dragnea! Domnule judecător,…

Posted by Victor Ponta on mardi 2 juin 2015

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*