Ultimele Știri

După ce au sfidat justiția cinci ani, cu 100 de procese și termene de judecată, clanul Corduneanu ar putea să se prăbușească. Interlopii ar putea fi arestați chiar de Sf. Parascheva

Interlopii din clanul Corduneanu urmează să își primească sentința de Sfânta Parascheva, pe 14 octombrie, cu toate că au cerut să fie achitați. După cinci ani în care s-au judecat aproape 100 de termene dosarul de crimă organizată al clanului Corduneanu, unul dintre cele mai importante dosare de acest gen din ţară, a rămas, pentru prima dată, în pronunţare.

Dosarul a fost trimis în judecată în urmă cu cinci ani, la Iași, fiind cel mai complex dosar de crimă organizată de până atunci. Inculpații sunt cei mai cunoscuți interlopi pe care i-a avut Iașul în ultimele două decenii și jumătate, făcând parte dintr-un dosar de zeci de volume și sute de mii de pagini.

Deși dosarul părea că va trimite în scurt timp nume mari din lumea interlopă la închisoare, care s-au făcut cunoscute prin metodele de teroare și de îmbogățire, precum și prin modul în care au subjugat Iașul, s-au judecat 97 de termene de judecată de atunci și până acum, iar judecătorii nu au terminat nici măcar de audiat martorii. 40 de recursuri (cale de atac specifică vechiului cod penal) sau contestaţii au fost, de asemenea, formulate în acest proces, fie de inculpaţi, fie de procurori.

Între timp, toţi membrii importanţi ai clanului, fără excepţie, au fost eliberaţi din arest preventiv şi s-au întors acasă la Iaşi. Memorabile rămân cererile lor prin care solicitau să părăsească Iaşul invocând că sunt săraci şi că s-au angajat în alte oraşe din ţară. Toate au fost admise, deşi sub nasul judecătorilor Cordunenii conduceau maşini de zeci de mii de euro şi se pozau cu teancuri de euro şi dolari.

Tocmai de aceea, decizia i-a luat prin surprindere pe avocaţi şi inculpaţi, care săptămâna aceasta urmează să depună concluziile scrise la dosar, o ultimă încercare de a îndupleca justiţia să dea o soluţie favorabilă clanului interlop.

“Decizia ca dosarul să rămână în pronunţarea ne-a luat prin surprindere, mai ales că mai erau martori de audiat şi probe de administrat. Noi am solicitat, în principal, achitarea, întrucât fapta nu există. De asemenea, în subsidiar, în situaţia în care judecătorul nu va pronunţa achitare, am solicitat condamnări cu suspendare. Sperăm ca decizia justiţiei să fie una corectă, bazată pe probe”, a declarat pentru “Adevărul” avocata Anca Drăgoi, apărătoarea lui Bogdan Corduneanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*