După Bruxelles, ISIS face o nouă hartă a atentatelor în Europa: ‘Vă vom lua ostatice femeile şi le vom vinde în pieţele de sclavi. Vă vom lua copiii şi îi vom creşte printre musulmani, pentru a lupta împotriva voastr㔑

  • Adelina Mitrache
  • 31 martie 2016
  • Externe
isis stat islamic

Organizaţia fundamentalistă sunnită, care ocupă teritorii în Siria, Irak, Libia şi Egipt, avertizează că atentatele comise pe la Paris și Bruxelles, soldate cu 162 de morţi șisute de răniți, sunt doar începutul uneii serii de atacuri în Europa şi în Statele Unite.

CITEȘTE ȘI: Atentatele din Europa, atacuri de ‘mică amploare’ pentru a ține serviciile ocupate, în timp ce pun la cale atrocități uriașe: ‘Exact ca o perdea de fum, le-a permis să se pregătească în liniște’

Reţeaua teroristă Stat Islamic ameninţă că va comite noi atentate în Statele Unite şi în ţări europene, menţionând Ungaria şi Portugalia, Guvernul de la Budapesta anunţând că ia în considerare ameninţările.

CITEȘTE ȘI: Tinerii din Bruxelles sunt recrutați de ISIS: ‘Fă alegerea corectă în viața ta!’

„America, urmezi tu! „, se arată într-un mesaj al reţelei teroriste postat pe site-ul centrului media Al-Wafa. „America a uitat că musulmanii nu acceptă umilirea şi că nu vor uita să riposteze”, atrage atenţia organizaţia teroristă, conform unei traduceri făcute de Institutul pentru Analize Media din Orientul Mijlociu (MEMRI).

„Nu am uitat ţipetele fetelor violate când armata americană a invadat Irakul. Cu ajutorul lui Allah, vom răzbuna aceste fapte şi vom reda demnitatea. Vă vom distruge noi onoarea, vom elimina miturile voastre, vă vom lua ostatice femeile şi le vom vinde în pieţele de sclavi. Vă vom lua copiii şi îi vom creşte printre musulmani, pentru a lupta împotriva voastră”, ameninţă organizaţia fundamentalistă sunnită, făcând referire la un atac armat comis în decembrie 2015 în San Bernardino, California, soldat cu 14 morţi.

„Acum au fost atentate la Bruxelles. Mâine, ar putea fi Portugalia şi Ungaria”, atrage atenţia organizaţia teroristă.

Guvernul Ungariei a anunţat că ia în serios ameninţările organizaţiei teroriste. „Organizaţia teroristă Stat Islamic a ameninţat Europa cu noi atacuri şi a menţionat Ungaria printre posibilele ţinte”, a declarat miercuri Gyorgy Bakondi, consilier al premierului Viktor Orban.

„Guvernul Ungariei tratează cu multă seriozitate aceste informaţii”, a adăugat Bakondi, citat de MTI.

Reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic ocupă teritorii în nord-estul Siriei, în nord-vestul Irakului, în nordul Egiptului şi în nordul Libiei, unde a instituit un „califat”. Organizaţia fundamentalistă a revendicat atentatele comise în noiembrie 2015 la Paris, soldate cu 130 de morţi, şi cele din 22 martie, de la Bruxelles, soldate cu 32 de morţi.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *