Ultimele Știri

După armistiţiu, Rusia a înarmat Donbasul cât o treime din tehnica militară românească

Tancuri ruseşti

În timp ce armata româna face inventarul şi expoziţii ale tehnicii militare terestre, zi de zi trec hotarul din Rusia spre Ucraina zeci de unităţi militare, care pot declanşa oricând o nouă agresiune şi ofensivă militară în Donbas.

Conform unor statistici, armata română are în dotare aproximativ 3000 de echipamente militare terestre, dintre care 875 de tancuri, 1450 de blindate, 413 arme de artilerie şi 190 de lansatoare de rachete. 

Pentru a realiza imensitatea pericolului conflictului din Ucraina, vom compara datele noastre cu cele oferite de autoritățile ucrainene, care au făcut o estimare privind valoarea tehnicii militare transportate din Rusia de către separatiștii din Donbas, după semnarea acordului de la Minsk și până în data de 20 aprilie.

În ultimele două luni au ajuns în Donbas peste 1000 de unităţi de echipament militar:

  • 70 de unități de lansatoare de grenade (inclusiv „Tornado”)
  • 30 de tancuri BMP
  • 45 de tancuri BTR
  • 200 de tancuri (inclusiv T-80)
  • 900 de camioane cu muniții.

Chiar pe parcursul zilei de ieri au fost identificate zeci de tancuri ruseşti pe teritoriu ucrainean, la 8 km de graniţa cu Rusia, în urma unei operaţiuni de explorare a unui detaşament ucrainean, realizat cu ajutorul unei drone.


Astfel, un teritoriu de şase ori mai mic ca suprafaţă decât România are concentrată tehnică militară suficientă pentru a susţine continuarea războiului din estul Ucrainei. Extinderea conflictului poate surveni oricând, deşi se observă o relaxare la nivel diplomatic internaţional.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*