După 4 ani de la începerea lucrărilor, tronsonul I al centurii Braşovului, va fi dat în folosință pe 30 septembrie

  • Adrian Marinescu
  • 14 septembrie 2016
  • Local
brasov

Tronsonul I al şoselei de centură a municipiului Braşov, care leagă DN 1 de DN 11, va fi finalizat în 30 septembrie, după patru ani de la începerea lucrărilor, care în 2013 au fost abandonate, fiind apoi organizate o nouă licitaţie şi mai multe expertize. Investiţia se ridică la aproape 60 de milioane de lei, cea mai mare parte fiind fonduri europene.

Lucrările pe acest segment de drum au demarat în martie 2012 și au fost reluate abia în februarie 2015 de asocierea de companii italiene Chirulli Andrea Impresa Individuale – Aleandri SPA – Shelter Construct – Pasquale ALO, după o pauză de peste un an și jumătate, din iunie 2014, când constructorul inițial, compania austriacă Alpine Bau, și-a anunțat insolvența. Valoarea a contractului de lucrări este de 59.556.175,71 lei fără TVA.

Nu la fel de bine stau lucrurile în cazul dublării celui de-al doilea tronson. Până la începutul lunii, lucrările au fost finalizate în proporţie de 75,00%. Lucrările au început în 7 august 2014 şi ar fi trebuit să fie gata în 7 noiembrie 2015, însă au fost întârziate din cauza unor exproprieri suplimentare ce au fost finalizate abia în luna iulie a acestui an. În aceste condiţii,  data estimată de finalizare a lucrărilor este luna decembrie 2016. Investiţia, în valoare totală de 64,42 milioane de lei, fără TVA, şi beneficiază de finanţare europeană, prin POS – T.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *