Ultimele Știri

După 10 ore, Elena Udrea a ieșit cu cătușe la mâini de la DNA

elena udrea retinuta cu catuse

Fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea a fost reţinută, în această seară, de procurorii DNA în dosarul Microsoft după mai multe ore de audieri.

Elena Udrea a fost dusă în arestul Poliţiei Capitalei, urmând ca mâine să fie prezentată judecătorilor de la instanţa supremă cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă în dosarul Microsoft.

Ordonanţa de reţinere a fost emisă la ora 21.40, urmând să expire în 24 de ore.

Dupa șapte ore în care și-a studiat dosarul și alte 3 în care a fost audiată de către procurori, Elena Udrea a ieșit încătușată din sediul DNA, însă la poliție era deja fără acestea.

Puteți să îi puneți cătușe Elenei Udrea, dar nu puteți să puneți cătușe adevărului”, a declarat fostul ministru.

Avocatul Elenei Udrea, Alexandru Chiciu a precizat că clienta sa a dat la DNA o declaraţie în care a răspuns cu privire la acuzaţiile ce i s-au adus de procurori.

Elena Udrea „a fost reținută într-un dosar disjuns din dosarul Microsoft, pentru două presupuse fapte de trafic de influență și o faptă de spălare de bani”, a declarat celălalte avocatul al acesteia, Marius Sebastian Ștriblea.

DNA anunță, într-un comunicat de presă, că Udrea a fost reținută pentru următoarele infracțiuni:

  • trafic de influență (fapte în legătură cu încheierea și derularea acordului cadru de licențiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente și a actelor adiționale la acestea);
  • trafic de influență (fapte în legătură cu derularea contractului e-România);
  • trafic de influență (fapte în legătură cu pretinderea și primirea a 500.000 de euro);
  • spălare de bani.

Toate aceste acuzații sunt doar din dosarul Microsoft, în care este implicat și fostul ei soţ. Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit, de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro pentru că, prin intermediul Elenei Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane, încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

DNA mai arată că, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa 3 milioane euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Udrea mai este acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat în acelaşi dosar, „pentru a-i rezolva problemele din justiţie”.

Urmăreşte PresaLibera.net pe Facebook și Twitter

elena udrea

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*