Ultimele Știri

Dumitrescu (PNL): ”Păstrarea lui Victor Ponta în fruntea guvernului ar putea avea un efect de tsunami asupra economiei”

Senatorul PNL Iulian Dumitrescu a declarat că păstrarea lui Victor în fruntea Executivului ar putea avea repercursiuni grave asupra situației României, ”țara noastră fiind la un pas de a da cu piciorul macrostabilității fragile obținute prin cele mai draconice măsuri de austeritate impuse în Europa după criza din 2008”.

Dumitrescu susține că ”premierul pare să aibă multe lucruri în comun cu lideri din Est care patronează, la rândul lor, sisteme politice corupte și ineficiente”.

”Păstrarea lui Victor Ponta în fruntea guvernului ar putea avea un efect de tsunami asupra economiei și finanțelor românești, țara noastră fiind la un pas de a da cu piciorul macrostabilității fragile obținute prin cele mai draconice măsuri de austeritate impuse în Europa după criza din 2008”.

Dumitrescu argumentează că păstrarea lui Victor Ponta în conducerea Guvernului aduce trei tipuri de riscuri României, principalul dintre acestea fiind ”reducerea reducerii ritmului, și așa foarte scăzut, al investițiilor străine”.

”Principalele riscuri evaluate de investitori atunci când aceștia aleg locația investiției sunt cele politice, de infrastructură, legale și economice. Ori situația premierului ridică la cote jenante pentru țara noastră riscul politic, ceea ce ne aduce în situația sa fim neatractivi din punct de vedere investițional”, explică acesta, potrivit unui comunicat de presă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*