Ultimele Știri

Dulgeru a avansat la Roland Garros, iar Niculescu a cedat în fața Carlei Suarez Navarro

Alexandra Dulgheru

Două dintre cele patru românce care vor debuta astăzi la Roland Garros au disputat confruntările cu adversarele sale. Astfel, Alexandra Dulgheru a avut o misiune ușoară cu Nicole Gibbs, scor 6-3, 6-1, iar Monica Niculescu a fost victima specialistei de pe zgură, Carla Surez Navarro, scor 6-2, 6-2.

Tragerile la sorți le-au asigurat româncelor un parcurs lejer, mai puțin Monicăi Niculescu, care s-a ales în primul tur cu finalista turneului de la Roma, Carla Surez Navarro. Iberica a demonstrat încă o dată că suprafața de joc de la Paris îi este prielnică, iar partida împotriva româncei a dominat-o cap-coadă.

Monica nu a găsit nicio soluţie pentru a-i crea probleme lui Navarro, iar greșelile sale neforțate i-au accelerat Carlei drumul de acces spre turul următor. Meciul dintre jucătoarea de pe locul 67 WTA și favorita cu numărul 8 a celui de-al doilea Grand Slem al anului a durat o oră şi 20 de minute.

Pentru participare, Niculescu va primi 10 puncte WTA şi un cec în valoare de 27.000 de dolari.


În meciul de pe terenul 16, Alexandra Dulgheru a învins-o, în runda inaugurală, pe americanca Nicole Gibbs (locul 98 WTA), după un meci o oră şi 17 minute care s-a finalizat cu scorul de 6-3, 6-1.

Sportiva de pe locul 51 WTA a reușit să se impună în primul tur de la Roland Garros datorită unui serviciu bun și a deplasamentului pe terenul de joc.

În turul următor, Alexandra Dulgheru o va întâlni pe învingătoarea partidei dintre franțuzoica Alize Cornet (locul 29 WTA) şi italianca Roberta Vinci (38 WTA).

Cea mai bună performanţă pentru Dulgheru la French Open a fost în 2010, când ea a ajuns în turul al treilea.

Tot astăzi vor mai evolua în runda inaugurală de la Roland Garros, Irina-Camelia Begu şi Cristina-Andreea Mitu, în timp ce Simona Halep a acces, ieri, în turul doi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*