Ultimele Știri

Drumurile noastre toate, tot mereu întârziate

România se confruntă de  24 de ani cu problema drumurilor și autostrăzilor neasfaltate sau care lipsesc cu desăvârșire. În plină campanie electorală premierul Victor Ponta amenință un constructor cu neplata, în cazul în care acesta nu reușește să termine un tronson de autostradă la termenul stabilit.  Este vorba de tronsonul Sibiu-Deva care ar trebui să fie gata până pe 15 octombrie.

„ Victor Ponta: Nu am promis eu, că nu lucrez eu la autostradă, lucrează cei care au câştigat contractul şi pe care nu-i plătim dacă nu lucrează, că altă sancţiune nu prea avem pentru ei. Dacă le reziliem contractul, pierdem toţi banii. A fost domnul ministru Rus săptămâna trecută în vizită pe şantier şi sper să se ţină de cuvânt, că altfel nu le dăm banii. Eu cred că noi vrem ca ei să facă autostrada şi (ei vor ca – n.r.) noi să le dăm banii.”

El crede că această autostradă ajută la dezvoltarea potenţialului foarte mare nu doar al Sibiului, ci al întregii zone.

În luna septembrie, la ultima vizită la Sibiu, premierul declara că reprezentanţii constructorului şi cei ai CNADNR au promis că vor respectat termenul de 15 noiembrie pentru finalizarea autostrăzii Sibiu – Deva.

„Am discutat cu reprezentanţii firmei (constructoare – n.r.) şi cu cei de la CNADNR şi mi-au confirmat faptul că de data asta se vor ţine de termen şi că din 15 noiembrie, cel mai târziu, se va circula neîntrerupt între Sibiu şi Deva”, a afirmat, luna trecută, Victor Ponta.

Astfel, observăm în ultimele zile cum s-a încins atmosfera în jurul clasei politice și fiecare încearcă să iasă în evidență prin declarații amenințătoare și pompoase. Premierul Ponta ar trebui să știe că România nu are autostrăzi, nu are drumuri asfaltate, fiind chiar rușinea Europei la acest capitol. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*