Ultimele Știri

Drumurile expres sunt prioritare în România, în detrimentul autostrăzilor

Master Planul de Transport diferă puternic de planurile pe care guvernul le-a prezentat la finalul anului trecut, care arătau că în România vor fi construiţi până în 2020 alţi circa 2.400 de kilometri de autostrăzi, pe lângă cei 644 de kilometri pe care România îi are în prezent. Costul estimat al autostrăzilor şi drumurilor expres prezentate în Master Plan se ridică la aproape 24 miliarde de euro.

Publicarea Master Planului General de Transport, care stabileşte priorităţile României în materie de infrastructură de transport până în 2030, a pus în discuţie diferenţele între autostrăzi şi drumuri expres, având în vedere că documentul mizează pe construcţia unei reţele extinse de drumuri expres în detrimentul autostrăzilor.

România are ca prioritate construirea până în 2030 a 656 de kilometri de autostrăzi şi 2.226 de kilometri de drumuri expres, potrivit unui document de sinteză al Master Planului General de Transport, furnizat de Ministerul Transporturilor. Mai mult, autostrada Sibiu – Piteşti, solicitată inclusiv de cel mai mare exportator local, producătorul auto Dacia, va fi construită în regim de drum expres.

În Master Plan mai figurează ca autostrăzi ce ar urma să fie construite tronsoanele Sibiu – Braşov, Braşov – Comarnic, Ploieşti – Comar­nic, Craiova – Piteşti, Braşov – Bacău şi Gilău – Borş. În timp ce, şosele precum Bucureşti – Alexandria – Craiova, Buzău – Focşani sau centura de sud a Capitalei apar ca viitoare drumuri expres.

Acesta prevede că drumurile expres pot fi dezvoltate în autostrăzi, în funcţie de fluxurile de trafic viitoare, dar şi că vor fi prevăzute cu spaţii de parcare, baze de întreţinere, garduri de protecţie şi sisteme de siguranţă a circulaţiei, atât orizontale cât şi vertical. “În cadrul proiectării se va ţine seama de dezvoltarea drumurilor expres în perspectivă la categoria de autostrăzi”, se arată în normativ.

Un drum expres are un cost cu circa 30% mai mic decât autostrăzile, potrivit informaţiilor oferite de Ministerul Transporturilor.

Cu alte cuvinte, principala diferenţă între un drum expres cu două benzi pe fiecare sens de mers şi o autostradă tot cu două benzi pe sens va fi absenţa benzilor de urgenţă. Drumul expres va avea şi un spaţiu median de separare a sensurilor de circulaţie. De asemenea, o diferenţă va fi legată de viteza maximă cu care se poate circula: în cazul drumurilor expres, 120 km/h pentru regiunea de şes, 100 km/h pentru deal, 80 km/h pentru munte, faţă de 130 km/h pe o autostradă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*