Ultimele Știri

Drumul Național 25 Galați-Tecuci va fi redeschis în maxim 3 zile

galati

Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență (CMSU) din cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, întrunit joi, 13 octombrie 2016, a dispus Administrației Naționale ”Apele Române” (ANAR) execuția unor lucrări hidrotehnice pentru descărcarea volumului de apă care blochează, în prezent DN25 Galați-Tecuci, pe sectorul Vameș – Tudor Vladimirescu.

Astfel, prin decizia CMSU, ANAR va realiza o breșă controlată cu lățimea de 5 m în digul mal drept al râului Geru, la o distanță de 50-100m distantă de DN25, în localitatea Vameș, jud. Galați, cu scopul de a asigura evacuarea apei acumulate din incinta îndiguită către râul Geru, scoaterea de sub efectul inundațiilor și redarea circulației pe DN25 Galați-Tecuci. ANAR estimează că DN25 va redeveni practicabil în maxim 3 zile.

Reamintim că, urmare a precipitațiilor abundente înregistrate în perioada 11-13 octombrie 2016 pe raza județului Galați, unde s-au înregistrat cantități cuprinse între 150 și 200 l/m2, s-a produs acumularea unui volum de apă de cca. 3,5 milioane m3 în incinta delimitată de râul Geru și terasamentul căii ferate, care a condus la blocarea DN25 Galați-Tecuci.

Blocarea drumului național în zona puternic afectată de inundații conduce la disfuncționalități în derularea acțiunilor de refacere și sprijin a populației afectate.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*