Ultimele Știri

Noul Snowden – Drone de Hârtie: Dezvăluiri incendiare despre asasinatele comandate de Barack Obama

America are un nou Eduard Snowden

obama

Jurnaliștii The Intercept au dezvăluit într-un material complex amploarea asasinatelor comandate de la Casa Albă. Documentele secrete prezentate de jurnaliștii americani ne prezintă o schiță a comandoului aflat în subordinea președintelui Barack Obama.

Seria de dezvăluiri intitulată ”Drone de Hârtie” ne arată cum au loc crimele cu ajutorul dronelor în Yemen, Somalia, Afganistan, peninsula arabă și alte țări din Africa.

Jurnaliștii The Intercept afirmă că de la ocuparea funcției de comandant suprem al armatei, Barack Obama a ales să folosească armata de drone și CIA-ul pentru a ucide oameni, fără punere sub acuzare sau un proces normal. Persoanele vizate au avut parte de un proces secret, apoi au fost executați.

drone-mq1

The Intercept a obținut un set de documente secrete, care prezintă sistemul de ucidere și capturare din operațiunile cu drone într-un moment cheie al acestui tip de război, mai exact între anii 2011-2013. Documentele subliniază, de asemenea, o imagine internă asupra operațiunilor speciale privind defectele programului cu drone. Informațiile au fost furnizate de o sursă din cadrul comunității de informații care a lucrat la tipurile de operațiuni și programe cu drone.

Sursa a declarat că a decis să furnizeze aceste documente, deoarece el crede că publicul are dreptul de a înțelege procesul prin care oamenii sunt plasați pe listele crimei și în cele din urmă sunt asasinați la ordinul celor mai importanți oameni din cadrul guvernului SUA.

 „Această explozie scandaloasă de monitorizare a persoanelor, punerea lor pe liste și atribuindu-le numere, precum „mingile de baseball,” reprezintă de fapt condamnările la moarte fără preaviz , pe un câmp de luptă la nivel mondial – a fost, din prima instanță, greșit”, a spus sursa.

„Suntem complici permițând acest lucru. Și prin „noi”, mă refer la fiecare cetățean american care are acces la aceste informații acum, dar continuă să nu facă nimic în acest caz.”

 

Pentagonul, Casa Albă, și Comandamentul Operațiunilor Speciale au refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare a spus, „Noi nu comentăm cu privire la detaliile din rapoarte clasificate.” CIA și Joint Special Operations Command al armatei SUA (JSOC) operează programe paralele de asasinate pe bază de drone. Două seturi de diapozitive se concentrează asupra campaniei armatei în Somalia și Yemen între 2011 și 2013, în special operațiunile unei unități secrete, Task Force 48-4. 8356050644 Documente suplimentare cu privire la operațiunile de asasinare/capturare din Afganistan prezintă numărul real de civili uciși în atacurile cu drone, chiar dacă acestea nu au fost obiectivele destinate. Imaginea unei campanii în Afganistan vizează nu numai eliminarea membrilor al-Qaida și a talibanilor, dar, de asemenea, se arată capturarea sau scoaterea din joc a unor membri ai altor grupuri armate locale.

Un document top-secret arată cum apare „lista de articole urmărite” în bornele personalului care efectuează operațiuni cu drone, care leagă coduri unice asociate cu cardurile SIM ale telefoanelor mobile si telefoanele anumitor persoane, în scopul de a le localiza.

watchlist  

„Armata este capabilă de a se adapta la schimbare, dar nu vor să se oprească, dronele le fac viața mai ușoară, sunt în beneficiul lor. Și acest lucru cu siguranță este, în ochii lor, un mod foarte rapid, curat de a face lucrurile. Este un mod foarte șmecher, eficient pentru a efectua un război, fără a avea invazii masive la sol ca în Irak si Afganistan”, a spus sursa.

 

Cine sunt oamenii care au comandat asasinatele din Somalia și Yemen

Documentele oferă o privire neobișnuită asupra întreg procesului de luare a deciziilor în războiul cu drone și alte operațiuni de război în mare parte sub acoperire, subliniind selectarea și verificările de obiective, prin rândurile de la Casa Albă, armată și, culminând cu aprobarea președintelui  a unei acțiuni letale de 60 de zile. The Intercept a obținut două rapoarte din februarie 2013 și un rezumat din mai 2013, care includ lanțul de personaje implicate în comandarea asasinatelor.   a1 as  

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Noul Snowden – Drone de Hârtie: Dezvăluiri incendiare despre asasinatele comandate de Barack Obama

  1. Wtf ? B.O ??? jackal ???!!!???!!!???!!!???

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*