Ultimele Știri

Droguri printre roșii. DIICOT a descoperit un solar plin cu plante de canabis

canabis

Captură impresionantă reuşită de procurorii DIICOT Oradea şi poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate din Oradea. Din gospodăria unei familii din localitatea bihoreană Tinca au fost ridicate aproape 5 kilograme de frunze uscate de cannabis, dar şi peste 150 de plante verzi, crescute într-un solariu, printre roşii.

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Oradea împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea – Serviciul Antidrog l-au surprins în flagrant pe inculpatul G.B.L.  în timp ce oferea spre vânzare 100 de grame de cannabis, în municipiul Oradea, pentru care pretindea suma de  3.000 de lei.  

“În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că  în perioada 2015 – 2016, inculpaţii G.B.L. şi G.M.S, fraţi,  au înfiinţat culturi de cannabis în solariul din grădina locuinţei acestora, situată pe raza localităţii Tinca, județul Bihor”, se arată în comunicatul DIICOT.

Cu ocazia percheziţiilor efectuate  la halele edificate pe terenul luat în arendă, situat în intravilanul comunei Tinca, s-au descoperit 4.800 grame de cannabis brut, uscat, pretabil pentru consum.

“La domiciliul inculpatului G.B.L., din localitatea Tinca, judeţul Bihor, în imobil, urmare a efectuării percheziţiei domiciliare,  s-a descoperit o cantitate de ulei de cannabis, confecţionat artizanal de către inculpatul G.M.S., iar într-o dependinţă aflată în spatele casei (o afumătoare ), s-au mai descoperit circa 260 grame de cannabis brut, uscat, pretabil pentru consum”, mai precizează procurorii DIICOT.

De asemenea, în grădina casei, într-un solar, s-au descoperit 153 plante de cannabis, aflate în vegetaţie, cu o mărime între 0,5 şi 1 metru fiecare şi alte 10 plante, cu o mărime de 2- 3 metri fiecare, din care, după recoltare a rezultat 151 kg masă verde. Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Oradea au dispus reținerea celor doi fraţi pentru o perioadă de 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bihor cu propunere de arestare preventivă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*