Ultimele Știri

Dramă în fotbalul românesc! Patrick Ekeng a murit

dinamo

Jucătorul dinamovist Patrick Ekeng, care s-a prăbuşit pe teren la meciul Dinamo – FC Viitorul, a murit la Spitalul Floreasca din Capitală, unde a fost resuscitat, vineri seară, timp de mai bine de o oră.

„Am primit un pacient de 26 de ani, care s-a prăbuşit pe terenul de sport. A fost adus în stop cardiorespirator. Manevrele au durat o oră şi 30 de minute, dar din păcate pacientul a decedat. Ne pare rău că nu am putut face mai mult”, a declarat un medic de la Spitalul Floreasca.

Camerunezul Patrick Ekeng a fost scos de pe teren cu ambulanţa, în minutul 70 al meciului jucat de Dinamo cu FC Viitorul, după ce a căzut fără a fi atins de vreun alt fotbalist.

Ekeng a fost transportat la spital, după ce jucătorii au solicitat intervenţia echipelor medicale, iar suporterii de la peluză au deschis porţile să intre salvarea.

„Ce a pățit fotbalistul se numește șoc cardiogen, adică inima nu a mai putut pulsa sânge către funcțiile vitale ale corpului. În acest caz trebuia să se intervină cu masaj cardiac, sunt lucruri elementare pe care oricine de pe ambulanță ar trebui să le știe”, a declarat pentru GSP.ro un specialist în boli cardiovasculare.

La finalul meciului, jucătorii echipei Dinamo şi staful tehnic au rămas pe teren, izbucnind în plâns.

„În primele minute nu i s-au dat intervențiile necesare în astfel de cazuri. Salvarea a venit după 3 minute, s-a scos o targă din mașină, dar n-am văzut nicio mască pentru a i se pune pe față lui Ekeng!”, a declarat Cornel Dinu.

La scurt timp după incident, la spitalul Floreasca au ajuns jucători şi membri ai staff-ului dinamovist, dar şi  zeci de suporteri. Patrick Claude Ekeng, în vârstă de 26 de ani, a venit la Dinamo în ianuarie 2016.

Patrick Ekeng s-a născut la 26 martie 1990 la Yaounde. Cariera profesionistă a început-o la Canon Yaounde, apoi a trecut la Le Mans, Lausanne-Sport şi Cordoba, înainte de a fi transferat în iarnă de Dinamo.

Mijlocaşul a jucat de şapte ori în naţionala Camerunului.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*