Dragu: Avem discuţii cu grupul Daimler despre o nouă fabrică în România

  • Adrian Marinescu
  • 7 aprilie 2016
  • Economie

Autorităţile române poartă în prezent discuţii cu grupul german Daimler, producătorul maşinilor Mercedes, despre extinderea investiţiilor în România, inclusiv despre posibilitatea deschiderii unei noi fabrici, după cea inaugurată recent la Sebeş, a declarat joi, la Europa FM, ministrul Finanţelor, Anca Dragu.

La începutul acestei săptămâni, Daimler a inaugurat o nouă fabrică în Sebeş, judeţul Alba, unde produce cutia de viteză 9G Tronic, cu nouă trepte, despre care nemţii spun că este special proiectată să optimizeze consumul de combustibil.

„Deja ei au această investiţie în România care a beneficiat şi de schema de ajutor de stat de la Ministerul Finanţelor Publice şi au creat locuri de muncă'”, a spus Dragu.

Investiţia Daimler a depăşit 300 de milioane de euro a creat 500 de noi locuri de muncă. Pentru noua uzină de la Sebeş, Daimler a primit un ajutor de stat de 37,4 milioane euro.

„Există această posibilitate, ca actualii investitori, inclusiv Daimler, să îşi extindă investiţiile în România”, a completat ministrul.

Investiţia de la Sebeş nu este prima pe care Daimler a făcut-o în România.  În ianuarie 2014, compania germană a inaugurat o unitate de asamblare a cutiilor de viteze cu dublu ambreiaj. Şi tot în Alba, la Cugir, Daimler produce încă din 2001 diverse componente mici care sunt folosite la realizarea unor subansamble mai mari.

În subsidiarele Daimler din România, Star Transmission şi Star Assembly, lucrează acum peste 1.800 de angajaţi, urmând ca până la finalul anului numărul lor să crească până la aproximativ 2.300. Daimler a produs în România şi exportat 300.000 de cutii de viteze şi opt milioane de piese.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *