Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei prim-ministrului, este noul ministru de Interne

dragos tudorache ciolos

Şeful Cancelariei prim-ministrului, Dragoş Tudorache, a fost propus, marţi, de premierul Dacian Cioloş să ocupe postul de ministru de Interne, în locul lui Petre Tobă, până la finalul mandatului Cabinetului, a anunţat şeful Executivului.

Dacian Cioloş a facut anuntul, într-o conferinţă de presă ţinută la Guvern: „Îl propun pe Dragoş Tudorache, șeful Cancelariei, cred că este în măsură să facă față provocărilor”

Iniţial, Guvernul anunţase că acest lucru se va întâmplă luni, însă anunţul a fost întârziat şi de vizita premierului în Germania, dar şi de negocierile care au urmat cu privire la înlocuitorul lui Petre Tobă.

Discuţiile au început de vineri dimineaţă, fiind luate în calcul atât varianta unei propuneri interimare, cât şi cea a unui nou ministru plin. El a ocupat interimar şi portofoliul Comunicaţiilor, din 5 iulie până în 10 august, după demisia lui Marius Bostan.

Propunerea ca Tudorache să preia interimar portofoliul Internelor nu a fost însă transmisă preşedintelui, apărând în discuţie şi alte nume, precum cel al ministrului Apărării, Mihnea Motoc, care, potrivit aceloraşi surse, ar fi refuzat nominalizarea.

Un alt nume luat în calcul, însă cu mai puţine şanse, a fost cel al fostului ministru al Apărării şi al Internelor, Constantin Dudu Ionescu, actual consilier al preşedintelui Klaus Iohannis.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *