Dragoș Tudorache a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Interne

  • Nicoleta Ungureanu
  • 7 septembrie 2016
  • Politică

Dragoș Tudorache a depus jurământul de învestitură în funcția de ministru al Afacerilor Interne, miercuri, în fața președintelui Klaus Iohannis, conform Agerpres.

La ceremonia desfășurată la Palatul Cotroceni au participat premierul Dacian Cioloș, membri ai Guvernului, consilieri ai președintelui Iohannis.

Dragoș Tudorache îl înlocuiește în funcție pe Petre Tobă, care a demisionat pe 1 septembrie după ce DNA l-a acuzat de favorizare a făptuitorului în dosarul foștilor șefi DIPI.

Președintele a vorbit despre prioritățile pe care trebuie să le aibă Ministerul de Interne în organizarea alegerilor parlamentare.

„Acum ne așteaptă etapa mai complicată, alegerile parlamentare. Chiar dacă nu Ministerul de Interne le organizează, ci Autoritatea Electorală, ministerului îi revine un rol foarte important de sprijin și de asigurarea ordinii și disciplinei în cadrul procesului electoral. Acest lucru trebuie să vă preocupe cel mai mult. Este vital pentru România, este vital pentru consolidarea democrației în România și este extrem de important pentru a da credibilitate procesului electoral din România ca aceste alegeri din această toamnă să se desfășoare în perfectă ordine, într-un climat de siguranță și să avem garanția că rezultatul nu este viciat în niciun fel”, a adăugat Iohannis.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *