Dragoş Pîslaru, propunerea pentru funcţia de ministru al Muncii

Dragos Pislaru

Consilierul de stat Dragoş Pîslaru ar putea fi propunerea care va fi înaintată pentru funcţia de ministru al Muncii, un anunţ în acest sens urmând să se facă în cursul zilei de luni, au spus pentru MEDIAFAX surse politice.

UPDATE: Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind numirea lui Dragoș Pîslaru în funcția de ministru al Muncii.

Noul ministru al Muncii va depune luni, la ora 18,00, jurământul de învestitură în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Palatul Cotroceni.

Luni, premierul Dacian Cioloș l-a propus pe consilierul economic din echipa sa Dragoș Pîslaru pentru această poziție în Guvern.

Președintele Iohannis a semnat și decretul de eliberare din funcție a fostului ministru al Muncii, Ana Costea, care a demisionat săptămâna trecută.

Pîslaru este consilier de stat pe probleme economice în Cancelaria premierului. El ocupă această poziţie din decembrie 2015. Anterior, el a fost managing partner al companiei GEA Strategy & Consulting.

Născut în 1976, Pîslaru este licenţiat în economie internaţională al ASE Bucureşti şi deţine o diplomă de master în relaţii internaţionale de la London School of Economics and Political Science din Londra.

Ministru Munciii Ana Costea şi-a dat demisia săptămâna trecută, joi, iar premierul Dacian Cioloş i-a acceptat-o, precizând că în perioada imediat următoare va înainta o propunere preşedintelui Klaus Iohannis.

Cu o zi înainte, guvernul anunţase că a retras OUG privind salarizarea bugetarilor.Discuţiile pe legea salarizării vor continua în zilele următoare, „cu sau fără doamna Costea”, declara atunci purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, precizând că premierul i-a cerut ministrului Muncii lămuriri în legătură cu ameninţările privind demisia, fără a primi un răspuns clar.
loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *